P oznaka

Lice koje upravlja vozilom sa probnom vozačkom dozvolom, mora imati oznaku „P“ na vozilu.
Oznaka „P - vozač-početnik” može biti zalepljena ili na drugi način postavljena na vozilu samo kada vozilom upravlja vozač početnik, odnosno vozač B kategorije koji je prvi put položio vozacki ispit i poseduje Probnu vozačku dozvolu.
Ukoliko lice sa '' Probnom vozačkom dozvolom '' upravlja vozilom i nije postavio oznaku ''P'' na odgovarajuće mesto, kazna za ovakav prekršaj iznosi 3000 dinara !!!

Oznaka ''P'' je kvadratnog oblika dimenzija 10 x 10 cm sa belom osnovnom bojom i crnom ivicom. U središnjem delu oznake nalaze dva preklopljena petougaonika crvene i plave boje preko kojih je ispisano slovo P (ćirilicom) bele boje.

<-- Klikni na sliku da je uvećaš

Za označavanje vozila kojim upravlja vozač počeznik potrebne su dve oznake. Od kojih se jedna postavlja na prednje vetrobransko staklo sa unutrašnje strane na mestu suvozača, dok se druga postavlja isto tako sa unutrašnje strane na zadnje vetrobransko staklo.

<-- Klikni na sliku da je uvećaš


Napomena:
Oznaku pored polaznika naše Auto Škole, mogu preuzeti i ostali vozači koji imaju '' Probnu vozačku dozvolu'' !!!     Na ovakav korak se odlučila naša Auto Škola jer zeli da svima izadje u susret i reši problem prilikom nabavljanja oznake.